Do góry

Desery Przepis na:

Muffiny czekoladowo- bananowe.

Muffiny czekoladowo- bananowe.

Autor:

Przepisów i artykułów: 54 Ocena: 828

Dodano:

Odsłon: 1410

Muffiny czekoladowo- bananowe.

Przygotowanie

  1. * Składniki w temperaturze pokojowej

    Przygotowanie

    Piekarnik nagrzać do temperatury 180 °C. Wszystkie składniki suche dokładnie wymieszać ze sobą. Banany obrać ze skóry, pokroić w mniejsze kawałki i za pomocą blendera zmiksować na gładko. W drugiej misce wymieszać dokładnie składniki mokre, następnie przelać do misy ze składnikami suchymi. Wszystkie składniki zmiksować do połączenia. Formę na muffiny wypełnić papilotkami. Ciasto nakładać do 2/3 wysokości papilotek. Piec przez około 20 minut w temperaturze 180 °C ( najlepiej do suchego patyczka ). Pod koniec pieczenia kontrolować wierzch babeczek, w razie potrzeby zredukować temperaturę i czas pieczenia nieco wydłużyć. Muffiny ostudzić na kratce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

grazka950 27 sierpnia 2016 ile ma być orzechów i co z tą czekoladą-potrzeć,rozpuścić? Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń