Do góry

Śniadania Przepis na:

Muffiny jajeczne na słono

Muffiny jajeczne na słono

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2082

Dodano:

Odsłon: 855

Ciekawy i przepyszny sposób na niedzielne śniadanie. U mnie zawsze królują jajka sadzone, na miękko, jajecznica. Któregoś ranka pomyślałam – dlaczego by nie spróbować czegoś niestandardowego. Warto było, bo danie jest wspaniałe.

Składniki

  • Pieczarki - 4 szt.
  • Cebula czerwona - 1/2 szt.
  • Jaja - 4 szt.
  • Kiełbasa - kawałek (lub szynka)
  • Proszek do pieczenia - 1/3 łyżeczki
  • Ser żółty - kawałek
  • Mleko - 1/2 szkl.
  • Sól, pieprz - do smaku
  • Olej - do smażenia
  • Masło - do formy
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pieczarki, cebulę, kiełbasę kroimy i podsmażamy na patelni - doprawiamy do smaku. Przekładamy do 2 foremek do zapiekania wysmarowanych masłem.

  2. Na farsz ucieramy ser żółty. W osobnej miseczce mieszamy jajka, proszek do pieczenia, mleko, sól, pieprz i odrobinę oleju. Zalewamy pieczarki, kiełbasę i cebulę w foremkach masą z jajek i pieczemy 30 minut w 190 stopniach. Podajemy z podsmażonym na patelni chlebkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń