Do góry

Desery Przepis na:

Muffiny Kefirowo-Twarogowe z Kremem Karmelowym.

Muffiny Kefirowo-Twarogowe z Kremem Karmelowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 290 Ocena: 3702

Dodano:

Odsłon: 203

Muffiny są zawsze dobre na każdą okazję,ich dodatkowym atutem jest to,że szybko się je robi,lubią je duzi i mali :-)

Składniki

  • 12 szt.
  • 100 g twarogu półtłustego
  • 100 ml kefiru
  • 2 jajka L
  • 3\4 szkl.cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • szczypta soli
  • 180 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Krem:
  • 500 g serka mascarpone
  • mleko zagęszczone słodzone karmelowe w tubce
  • barwnik spożywczy
  • Dodatkowo:
  • garść cukru kryształu do posypania
> 6 os. 60 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. Jajka ubić z cukrem na jasną i puszystą masę,na najwyższych obrotach miksera,następnie cały czas miksując wlać kefir,wrzucić twaróg,cukier waniliowy,sól, miksować do uzyskania jednolitej masy, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia przesianą przez sitko,miksować do połączenia,

  2. napełnić papilotki do 3\4 wysokości,połowę muffin posypać wierzch cukrem kryształem,piec w 180 C przez 25-30 min.
    Po przestygnięciu udekorować kremem,serek mascarpone krótko zmiksować,wlać mleko z tubki,zmiksować na puch,udekorować wedle własnego uznania,można również pominąć krem i przed włożeniem do piekarnika posypać wszystkie babeczki cukrem kryształem,są równie smaczne.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń