Do góry

Przekąski Przepis na:

Muffiny pizzowe

Muffiny pizzowe

Autor: basiliana

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 57

Dodano: 05.05.2018

Odsłon: 662

Te babeczki świetnie sprawdzą się jako przekąska na ciepło lub na zimno.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. Pieczarki pokroić w kostkę, udusić na maśle, wystudzić i odsączyć.

  2. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, paprykę pokroić w drobną kostkę, czosnek przetrzeć przez praskę.

  3. Jajka widelcem roztrzepać z cukrem, stopniowo dolewając mleko.

  4. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i ziołami.

  5. Do masy mącznej wmieszać ser żółty, paprykę, czosnek oraz pieczarki.

  6. Następnie połączyć masę mączną z masą jajeczną, wlać olej i wymieszać.

  7. Masę przełożyć do foremek na muffiny wyłożonych papilotkami. Papilotki można wcześniej posmarować olejem, żeby łatwiej odchodziły od ciasta. Każdą babeczkę udekorować keczupem.

  8. Muffinki piec w temperaturze 180 st. C przez ok. 25 minut (do "suchego patyczka").

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń