Do góry

Dodatki Przepis na:

Muffiny razowe dla alergików

Muffiny razowe dla alergików

Autor:

Przepisów i artykułów: 2232 Ocena: 13483

Dodano:

Odsłon: 3696

Wyśmienite, zdrowe ciasto na śniadanie.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Drożdże utrzeć z cukrem, rozprowadzić ciepłą wodą, zmieszać z mąka do gęstości ciasta naleśnikowego i odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia na pół godziny. Wymieszać obie mąki , posolić, dodać ocet, siemię lniane i połączyć z rozczynem. Następnie starannie wymieszać.

  2. Przełożyć do wcześniej przygotowanych foremek (12 szt.) i ponownie odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia na dwie godziny.

  3. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190-200 stopni, włożyć foremki z ciastem i piec około 45 minut.
    Zależnie od rodzaju alergii można zastąpić mąki na mąkę orkiszową, kukurydzianą lub owsianą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń