Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne muffiny z jagodami i czekoladą.
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1415
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 37
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1083
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 446
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1415
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 37
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1083
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 446
Składniki
W jednej misce wymieszać wszystkie suche składniki: mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cukier i startą czekoladę.
W drugiej wymieszać jajko z kefirem, a następnie wmieszać olej. Połączyć suche składniki z mokrymi, a następnie delikatnie wmieszać jagody.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nakładać ciasto do ¾ wysokości foremek. Piec w temp. 180st. przez około 25 min., do tzw. „suchego patyczka”. Po upieczeniu przestudzić na kratce.