Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem muffinki z papryką i ricottą prosto z Włoch! Idealne babeczki, które sprawdzą się jako dodatek do zupy krem lub podana na ciepło z ulubionym sosem jako przekąska ;)
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 63
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 31
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 101
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 63
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 31
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 101
Składniki
Jaja zmiksować ze śmietaną i wodą. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Potem dodać stopione masło i przyprawy, połączyć. Potem dodać stopione masło i przyprawy, połączyć. Na końcu dodać obraną i pokrojoną w kostkę paprykę oraz pokrojoną w kostkę ricottę, wymieszać.
Ciasto rozłożyć do papilotek do 2/3 wysokości. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 25-30 min. Podawać na ciepło np. z sosem pieczarkowym. Smacznego!