Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muffiny z parmezanem"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 98
Polecam.
Odsłon: 716
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 77
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 98
Polecam.
Odsłon: 716
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 77
Składniki
Rozgrzej 2 łyżki oliwy, usmaż na niej posiekane igły z 2 gałązek rozmarynu, orzechy i czosnek.
Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Resztę oliwy wymieszaj z jajkiem i maślanką. Dopraw pieprzem, połącz z mąką. Do ciasta dodaj podsmażony rozmaryn z orzechami i czosnkiem, parmezan, żurawiny.
Wyściel foremki na muffiny pergaminem i rozłóż w nich ciasto. Piecz w 175 st. C 25-30 minut. Udekoruj resztą rozmarynu.
Jak to zrobić?
Parmezan (lub inny twardy ser) można kupić już starty, jednak najlepiej utrzeć go na tarce tuż przed użyciem. Będzie wtedy znacznie bardziej aromatyczny.Źródło: Olivia