Do góry

Desery Przepis na:

Muffiny z porzeczką i kruszonką

Muffiny z porzeczką i kruszonką

Autor:

Przepisów i artykułów: 94 Ocena: 1187

Dodano:

Odsłon: 265

Te babeczki to połączenie miękkiego, wilgotnego ciasta z kwaskowymi owocami i pachnącą masłem kruszonką. Bardzo szybko znikają z talerza, do ostatniego okruszka.

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać.

  2. Jajo roztrzepać z cukrem i cukrem waniliowym przy pomocy rózgi lub ubijaczki.

  3. Dodać jogurt oraz olej i wymieszać rózgą.

  4. Wsypać mieszankę mączną do masy jajecznej i wymieszać do połączenia składników.

  5. Porzeczkę opłukać, pozbawić ogonków i wmieszać do ciasta.

  6. Przełożyć ciasto do foremek (lub formy) na muffiny wyłożonych papilotkami.

  7. Składniki na kruszonkę rozetrzeć w misce palcami, tworząc okruchy.

  8. Każdą babeczką posypać kruszonką tak, aby zakryła ona wierzch ciasta.

  9. Piec muffinki w temperaturze 180 st. C przez ok. 30 minut, do „suchego patyczka”.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń