Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Muffiny z rabarbarem"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 929
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 260
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 929
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 260
Składniki
Rabarbar umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Łodygi obierz, pokrój w ok. 1 cm plasterki. Do miski przesiej mąkę. Dodaj proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, cukier oraz cukier wanilinowy, wymieszaj. Do drugiej miski wbij jajka, rozmąć widelcem lub trzepaczką. Wlej jogurt naturalny oraz olej, wymieszaj. Mokre dodaj do suchych. Wy- mieszaj łyżką tak, aby się tylko połączyły. Na koniec dodaj pokrojony rabarbar i jeszcze raz delikatnie wymieszaj.
Przygotuj kruszonkę. Do miski przesiej mąkę, dodaj cukier, cynamon, wymieszaj łyżką. Na koniec dodaj posiekane masło i połącz kruszonki, rozcierając je palcami.
Foremki na muffiny wyłóż papilotkami. Napełnij ciastem do 3 wysokości. Wierzch posyp kruszonką. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180° C ok. 25 minut do tzw. suchego patyczka. Wystudź w uchylonym piekarniku.
<strong>: 40 minut Sztuka: 260 kilokalorii</strong>Źródło: Świat i Ludzie