Do góry

Dania główne Przepis na:

Mule w pikantnym sosie pomidorowym z chili

Mule w pikantnym sosie pomidorowym z chili

Autor: Dzi

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 176

Dodano: 06.10.2014

Odsłon: 1213

Przepyszne mule w pikantnym sosie pomidorowym z papryczkami chilli – samo zdrowie. Polecam!

Składniki

  • 2 łyżki oliwy z oliwek lub innego oleju roślinnego
  • 1 cebula, posiekana w drobną kostkę
  • 2 ząbki czosnku, drobno posiekane
  • 1 czerwona papryczka chilli, pokrojona w cienkie plasterki
  • 400 g krojonych pomidorów w puszce
  • 1 kg małż, oczyszczonych
  • 1 szklanka białego wytrawnego wina
  • mała garść natki pietruszki, posiekanej do podania
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. W większym rondlu rozgrzej na średnim ogniu olej, wrzuć cebulę, czosnek i chilli, po czym smaż do zeszklenia cebuli. Następnie dodaj pomidory, wymieszaj i gotuj sos przez pięć minut.

  2. Dodaj małże i białe wino i dokładnie wymieszaj. Przykryj garnek i gotuj całość przez 5 minut, potrząsając rondlem od czasu do czasu aby mule równomiernie się podgrzewały.

  3. Wsyp posiekaną natkę pietruszki, dopraw solą jeżeli to konieczne, a następnie podawaj z sosem wraz z grzankami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń