Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z czasów mojego dzieciństwa. Proste i szybkie.
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2049
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 301
Polecam.
Odsłon: 1940
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 695
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2049
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 301
Polecam.
Odsłon: 1940
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 695
Składniki
Margarynę , wodę, cukier w rondlu rozpuścić. Dodać kakao. Odlać na polewę.
Do ostudzonej masy dodać jaja, mąkę z proszkiem. Wyrobić. wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec na termoobiegu w temp. 170 st. C przez 50 min. Po upieczeniu wyjąć z blachy, polać polewą, można posypać np. wiórkami kokosowymi lub czymś innym.