Do góry

Desery Przepis na:

Murzynek

Murzynek

Autor: ania541984

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 350

Dodano: 10.09.2010

Odsłon: 19120

smaczne.proste:)

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Margaryne,cukier,kakao,wode oraz cukier waniliowy zagotowac. Nastepnie po zagotowaniu i ostygnieciu reszte produktow dodajemy delikatnie mieszajac . Gotowa mase wlewamy na wysmarowana blache tluszczem i posypana bulka karta.Pieczeny w 180stopniach ok.30 minut.Po ostygnieciu polewamy polewa.

  2. Polewa: 125gram margaryny ,5 lyzek cukru, 2 lyzki kakao.2 lyzki smietany.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sereberko80 16 września 2010 ja nawet jak dodaję do murzynka 2 łyżki kakao, to nie jest taki czarny, tylko ciemno-brązowy ... zresztą w mojej rodzinie taki mega kakaowy jak Twój by nie przeszedł, nad czym ubolewam :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ania541984 13 września 2010 Najpierw rozpuszczam margaryne z cukrem nastepnie dodaje kakao a na koniec smietana 18% 2 lyzki.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 13 września 2010 Zawsze chciałam zrobić takiego czarnego jak smoła Murzynka ;) A w jakiej kolejności rozpuszczasz składniki polewy? Pytam bo mi kilka razy się "zwarzyła" - tzn. kakao nie chciało się połączyć z tłuszczem.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 10 września 2010 Prawdziwy czarny "murzyn" - jaka wielkość formy?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń