Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto pyszne, łatwe i smaczne. Cóż można dodać więcej?
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10509
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 91
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10509
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 91
Składniki
Masło, cukier, mleko, kakao, cynamon rozpuścić na gazie i gotować chwilę aż do połączenia składników. Odlać 1/2 szklanki na polewę. Wystudzić. Przygotować foremkę 24x24 cm i wyłożyć ją papierem do pieczenia.
Ubić białka na sztywno. Do ostudzonej masy dodać żółtka i wymieszać całość . Mąkę przesiać z sodą. Razem z żurawiną i morelami obtoczonymi w mące dodać do masy. Wymieszać. Na koniec delikatnie wmieszać ubite białka. Całość przełożyć do blaszki. Na wierzch orzechy laskowe. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 40 -45 minut. Sprawdzać patyczkiem. Po wystudzeniu polać polewą.