Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiłam już murzynek z masą serową, to teraz przyszedł czas na murzynka przekładanego delikatną masą z bitej śmietany. Na to obowiązkowa polewa czekoladowa i gotowe :)
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32557
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 48
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 913
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 328
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32557
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 48
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 913
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 328
Składniki
Ciasto Margarynę zagotowujemy z cukrem, wodą i kakao. Odlewamy 1/2 szkl. (na polewę), resztę studzimy (wkładam do zimnej wody żeby było szybciej :) ). Po ostudzeniu do masy kakaowej dodajemy żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i miksujemy do połączenia się składników. Z białek i szczypty soli ubijamy sztywną pianę i przekładamy do masy kakaowej. Całość delikatnie mieszamy. Wylewamy do kwadratowej blachy (lub tortownicy) wyłożonej papierem do pieczenia (bok 24-25 cm) i pieczemy ok. 45-50 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka).
Bita śmietana Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szkl. gorącej wody. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier puder i rozpuszczoną letnią żelatynę. Masę chwilę chłodzimy w lodówce.
Upieczone i wystudzone ciasto przekrawamy na 3 części i przekładamy masą z bitej śmietany. Wierzch ciasta polewamy pozostawioną polewą czekoladową. Smacznego!