Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe ciasto. Niby zwykły murzynek, ale ma w sobie to coś...
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34758
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 185
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34758
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 185
Składniki
Margarynę, 2 szkl. cukru, wodę, kakao - gotować, aż składniki się rozpuszczą (nie zagotować!). Po wystudzeniu dodać do tego 4 żółtka, proszek do pieczenia, mąkę, a na koniec - delikatnie połączyć z pianą ubitą z 4 białek. Ciasto wylać na blachę, upiec. Po wystudzeniu rozciąć na 2 części.
Masa do przełożenia:
mleko ugotować z grysikiem. Przestudzić.
Utrzeć kostkę masła z cukrem pudrem. Dodać grysik, dalej uciekać. Na koniec dodać kokos.
Ciasto przełożyć masą, ozdobić polewą czekoladową.