Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czekoladowy mazurek z czekoladową polewą
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Margaryna, cukier, kakao i wodę podgrzewać aż do zagotowania, następnie odstawić do przestygnięcia.
Do ostudzonego syropu dodać żółtka, mąkę i proszek do pieczenia.
Białka ubić i delikatnie wmieszać do ciasta.
Ciasto wyłożyć na blaszkę i piec ok. 40 min. w temp. 170-180°C.
Składniki rozpuszczać na wolnym ogniu stale mieszając, aż do uzyskania średniej gęstości.
Polać polewą upieczony murzynek.