Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
orzeżwiajacy smak murzynka dzięki kwaśnym porzeczkom
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 99
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 217
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 99
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 217
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Margarynę,kakao,cukier i wodę włożyć do garnka i wszystko razem rozpuścić i pogotować na małym ogniu ok. 8 minut aby masa zgęstniała z gotowej masy odlać pół szklanki do polania ciasta po wierzchu a resztę wystudzić .Do wystudzonej masy dodać żółtka,mąkę z proszkiem a na końcu ubitą pianę z białek wszystko razem zmiksować(dodać wódkę) i wylać na blachę po wierzchu posypać porzeczkami lekko je wciskając,piec ok. 35-40 minut w 180 stopniach,upieczone polać polewą.Życzę smacznego.