Do góry

Desery Przepis na:

Murzynek z rumem

Murzynek z rumem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 10

Dodano:

Odsłon: 5053

jest pyszne, wilgotne, moze byc bardzo długo w lodowce, i wyglada bardzo apetycznie :)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie te składniki dodać do garnka,mieszać i gotować na małym ogniu do rozpuszczenia.

  2. Odłozyc z ognia i dodać 25 dag masła,szczypte soli i wymieszac dokladnie. Odlewamy połowe szklanki do metalowego garnczka.(Zostawiamy na polewę)

  3. Do pozostałej masy dodajemy 4 zoltka pojedynczo mieszajac.(A bialka do pozostalej Miski)

  4. Do innej miski wsypujemy 2 szklanki mąki ( ja uzywam Pszennej królowej)500,z dwoma lyzeczkami proszku do pieczenia.

  5. Do masy dodajemy naprzemiennie mąkę + dwa kieliszki rumu, mieszamy, Potem miesza robot ( ok 7 min).

  6. Ubijam pianę z białek dodając do ciasta powoli mieszając, wyscielamy blache folia i smarujemy maslem i posypujemy bułka tarta. Wlewamy mase.Nagrzewamy piekarnik do 50 stopni, wsadzamy i piekarnik na 200. (ok 1 godz) ale patrzec po 35 minutach.

  7. Po wyjęciu z piekarnika przekuwamy patyczkiem. Wyciagamy z blachy i polewamy polewą i posypujemy wiorkami Kokosowymi.

  8. Naprawde jest to bardzo latwy przepis, tylko trzeba robic zgodnie. :) SMACZNEGO! ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

renka 30 lipca 2010 Mnie raczej murzynek nie wychodzi tak jak bym chciała,może ten mi wyjdzie - spróbuję

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mateusz15 30 lipca 2010 Ciekawe ciasto. Takiego połączenia nie znam ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 30 lipca 2010 Robię według identycznego przepisu, jest niezawodny :) rum nadaje wspaniałego aromatu :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń