Do góry

Desery Przepis na:

Murzynkowa babka

Murzynkowa babka

Autor: polkangaroo

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 1786

Dodano: 26.05.2010

Odsłon: 7655

Wspaniałe ciasto na dziś jutro i pojutrze.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Margarynę, cukier, mleko i kakao podgrzać do całkowitego rozpuszczenia. Po wystudzeniu dodać mąkę, żółtka i proszek do pieczenia, wszystko wymieszać i dodać ubitą pianę z białek.

  2. Przełożyć ciasto do formy i piec 50-60 min.w temp. 160 st. C. Po upieczeniu polać roztopioną czekoladą. Mi najbardziej smakuje gorzka czekolada podkreśla smak ciasta.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Brzoskwinka 26 maja 2010 Ja dam 1 i 1/4 szklanki cukru, powinno wystarczyć. A jak nie to zrobię ponownie i dam 1 i 1/2 szklanki. Można dać nawet 1 szklankę cukru ale polewa musi być bardzo słodka. Co kto lubi :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 26 maja 2010 Mi smakuje z 2 szklankami cukru ale można zmniejszyć proporcje do 1 szklanki lub 1.5 szklanki jak kto lubi. Trzeba wypróbować. Mi smakuje właśnie taki. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń