Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 593
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 163
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 185
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 593
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 163
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 185
Składniki
Wyłóż 8 małych kokilek folią przezroczystą tak, aby wystawała poza brzegi naczynia. Następnie włóż całe plastry łososia (również powinny zwisa- poza brzegi kokilek). Awokado zmiksuj z sokiem z cytryny. Przypraw solą, pieprzem i chrzanem. Wymieszaj z oliwą i pokrojonym łososiem. Żelatynę zalej sokiem z limonki. Odstaw na 10 min. Następnie podgrzewaj mieszając, aż żelatyną się rozpuści. Przestudź. Wymieszaj z masą awokado i połącz ze śmietaną 22%. Wymieszaj z ubitą na sztywno śmietanką 36%. Masą napełnij kokili. Obwiń wystającymi kawałkami łososia. Przykryj folią. Ochładzaj 2-3 godziny. Przed podaniem wyjmij z foremek, usuń folię. Ułóż na liściach sałaty, udekoruj koperkiem. Podawaj z grzankami.