Do góry

Desery Przepis na:

Mus czekoladowy

Mus czekoladowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 188 Ocena: 948

Dodano:

Odsłon: 398

Jest to jeden z tych przepisów, które jak się zrobi to poprawiają humor. Szybkość i łatwość stanowią dodatkowy atut tego deseru. W moim przypadku sprawdza się idealnie na chandrę i zły dzień.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rozdzielamy żółtka od białek. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej wraz z masłem i studzimy. Do przestudzonej czekolady dodajemy żółtka. Szybko mieszamy. Ubijamy pianę z białek. Dodajemy do masy czekoladowej. Przelewamy do pucharków. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń