Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nastała moja ulubiona pora roku, obfitująca w przepyszne i świeże owoce. Praktycznie cały rok czekam z niecierpliwością, by znów móc zakosztować słodkich truskawek, wybornych wiśni, soczystych czereśni i orzeźwiających arbuzów. Owoce są dobre same w sobie, bez udziwnień, dlatego najczęściej jadam je w postaci lekkich koktajli lub musów. Dziś prezentuję jeden z moich ulubionych: połączenie czereśni, moreli i jabłka. Pycha!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 694
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1849
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 694
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1849
Składniki
Owoce płuczemy pod bieżącą wodą. Czereśnie drylujemy i wrzucamy do blendera. Dodajemy ćwiartki jabłka oraz pozbawione pestek morele. Do blendera wrzucamy ponadto: banana, rodzynki, wiórki kokosowe i imbir.
Wlewamy wodę i całość blendujemy na gładką masę.
Powstały w ten sposób mus przelewamy do wysokiej szklanki. Wierzch posypujemy płatkami orkiszowymi. Ozdabiamy czereśniami. Mus podajemy schłodzony. Smacznego!