Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na większości przyjęć możemy spotkać galaretę drobiową, którą lubię. Dziś zaproponuję Wam mus z piersi kurczaka z warzywami, delikatny i bardzo smaczny.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 251
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 251
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Składniki
Do garnka wlewamy 2 litry wody, wkładamy pierś z kurczaka i oskrobaną marchewkę, dodajemy kostkę rosołową, pieprz i sól. Gotujemy na niewielkim ogniu do miękkości. Ugotowane mięso i marchewkę wyjmujemy i odstawiamy do wystygnięcia. Odmierzamy 300 ml wywaru i w gorącym rozpuszczamy żelatynę, doprawiamy do smaku i odstawiamy by lekko przestygła.
Silikonowe foremki smarujemy lekko olejem. Pierś z kurczaka kroimy na drobniejsze kawałki, rozdrabniamy blenderem razem ze 100 ml. wywaru z żelatyną. Wykładamy na dno naszych foremek. Tak samo postępujemy z marchewką, czyli rozdrabniamy blenderem na gładką masę z następną porcją 100 ml. wywaru, wykładamy do foremek na mus z piersi kurczaka. Odsączony groszek rozdrabniamy z ostatnią porcją wywaru i 2 łyżkami pietruszki, wykładamy na mus z marchewki. Naszą przekąskę wstawiamy do lodówki najlepiej na noc, podajemy z cytryną lub octem, w zależności co lubimy.