Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mus groszkowy"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 47
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 25
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 231
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 783
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 47
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 25
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 231
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 783
Składniki
Zagotuj wodę z dodatkiem soli, masła i cukru, wsyp groszek, dolej wino i gotuj 7 minut, odcedź. Ugotowany groszek zmiksuj blenderem wraz z kolendrą. Dodaj śmietanę, przypraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
Buraczki zetrzyj na tarce lub pokrój w cienkie paski, delikatnie odciśnij z nadmiaru soku. Na talerzu układaj sałatę. Mus z groszku włóż do miseczki, dociśnij, wyłóż na talerzyk. Wierzch udekoruj buraczkami.
Czas: około 30 minut.Źródło: Dobry Tydzień