Do góry

Przetwory Przepis na:

Mus jabłkowo-brzoskwiniowy

Mus jabłkowo-brzoskwiniowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 48

Dodano:

Odsłon: 853

Wspaniały dodatek do budyniu czy kaszki ryżowej na mleku

Składniki

  • 3 kg jabłek
  • 1 kg brzoskwini
  • ok 1 szklanki cukru
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jabłka obieramy ze skórek, wydrążamy środki z nasionami i kroimy na małe kawałki. Gotujemy do miękkości. Po czym blendujemy na gładką masę.
    Brzoskwinie obieramy ze skórki, wyciągamy pestki, kroimy na kawałki, wrzucamy do musu jabłkowego i ponownie blendujemy.

    Gotowa masę doprowadzamy do wrzenia, w międzyczasie dodajemy cukier i gotujemy ok 10 min.
    Następnie przelewamy do słoików. Zakręcamy.
    Pasteryzujemy ok 15 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 14 września 2016 Bardzo dobre, aromatyczne, jabłka to najlepiej
antonówki, pozdrawiam:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń