Do góry

Desery Przepis na:

Mus/ kisiel z malin

Mus/ kisiel z malin

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1227

Dodano:

Odsłon: 9957

Bardzo dobry zamiast lodów, ale proponuje podawać go po lekkim obiedzie, bo kasza manna sprawia, że jest mocno sycący. (silasmaku.blogspot.com)

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Maliny przełożyć do garnka, zalać wodą i ugotować do miękkości. Gotować jeszcze chwilę, następnie dodać kaszę i, ciągle mieszając, zagotować, aż mus zgęstnieje. W między czasie dodać sól i cukier.

  2. Gdy mus zgęstnieje, zestawić z ognia i miksować, aż masa przestygnie (ok. 5-10 min). Przełożyć do salaterek i odstawić do schłodzenia. Podawać z bitą śmietaną i malinami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń