Do góry

Desery Przepis na:

Mus morelowo-marchwiowy

Mus morelowo-marchwiowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 223 Ocena: 1900

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Mus morelowo-marchwiowy"

Składniki

  • 1 morela
  • 1/2 marchewki
  • 1 biszkopcik bezglutenowy lub herbatnik dla niemowląt
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Marchewkę dokładnie umyj pod bieżącą wodą, obierz i opłucz. Następnie zetrzyj ją na tarce o małych oczkach i odciśnij sok.

  2. Morelę umyj, obierz, a następnie przekrój i usuń pestkę. Przetrzyj owoc przez sitko lub zmiksuj.

  3. Do przetartej moreli dodaj sok z marchwi i dokładnie wymieszaj, by powstała jednolita papka.

  4. Mus podawaj z biszkoptem bezglutenowym lub herbatnikiem dla niemowląt.

    Źródło: Mam dziecko

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń