Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mus wielowarzywny"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 541
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 770
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 541
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 770
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Przepis przysłała Sandra Siebert z Lubonia
Udka zalej wodą, zagotuj. Zdejmij szumy. Włóż oczyszczone marchewki, seler, pietruszkę, por i lubczyk. Gotuj 50 min. Przypraw.
Papryki czerwone oczyść, ułóż na blasze skórką do góry, piecz 20-25 min w 190°C. Szczelnie owiń folią spożywczą. Odłóż na kilkanaście minut. Obierz.
Osobno zmiksuj marchewki, seler i czerwoną paprykę. W półtorej szklanki wywaru rozpuść żelatynę. Kremówkę ubij. Do każdego z warzyw dodaj po 1/3 tężejącego wywaru i 1/3 kremówki. Żółtą i zieloną paprykę pokrój, wymieszaj z masą selerową. Masy po kolei wlej do keksówki. Schłodź.
<strong>Czas przygotowania 80 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,70 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie