Do góry

Desery Przepis na:

Mus z aquafaby i białej czekolady

Mus z aquafaby i białej czekolady

Autor:

Przepisów i artykułów: 618 Ocena: 8850

Dodano:

Odsłon: 151

genialny smak, delikatny mus rozpływający się w ustach

Składniki

  • aquafaba (woda po ciecierzycy z 1 puszki 40 dag) 24 dag
  • sól szczypta
  • cukier puder 2 łyżki
  • czekolada biała 20 dag
  • dodatkowo:
  • mus truskawkowy lub malinowy
5-6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Białą czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej i lekko przestudzić.
    Aquafabę należy ubijać z solą ok. 10 min. do uzyskania sztywnej, białej piany. Dodać cukier puder po łyżce, cały czas miksując do rozpuszczenia cukru.

  2. Do przestudzonej czekolady dodać 3 łyżki ubitej piany i delikatnie wymieszać szpatułką.

  3. Następnie całość przełożyć do pozostałej piany i wszystko delikatnie wymieszać tak aby piana nie opadła. Gotowy mus przełożyc do miseczek, kieliszków lub słoiczków i schłodzić kilka godzin w lodówce.

  4. Podawać z ulubionym musem. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 28 marca No właśnie dzisiaj sobie poczytałem o "wodzie z cieciorki" i jestem w szoku. Tak to zawsze wylewało się, teraz na bank nie! Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń