Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mus z bitą śmietaną"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 730
Jeden z najsmaczniejszych chlebów w naszym arsenale kulinarnym. Jest absolutn...
Odsłon: 4010
Szybkie i proste danie filet z kurczaka w sosie koperkowym, podany z ziemniak...
Odsłon: 1779
Nie mogłam się oprzeć, małosolne przed połowa kwietnia!
Odsłon: 112
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 730
Jeden z najsmaczniejszych chlebów w naszym arsenale kulinarnym. Jest absolutn...
Odsłon: 4010
Szybkie i proste danie filet z kurczaka w sosie koperkowym, podany z ziemniak...
Odsłon: 1779
Nie mogłam się oprzeć, małosolne przed połowa kwietnia!
Odsłon: 112
Składniki
Wymieszaj owoce z pudrem i skórką, zalej szklanką wody, podgrzej, mieszając. Gdy cukier się rozpuści, gotuj, aż masa zgęstnieje (ok. 8 minut).
Przetrzyj owoce przez sitko, dodaj wodę różaną i resztę wody (schłodzoną), zmiksuj. Wstaw do lodówki na 30 minut. Ubij śmietanę z cukrem, podaj z musem.
Aby śmietana nie zwarzyła się podczas ubijania mikserem, należy ją najpierw schłodzić w lodówce. Cukier dodawaj stopniowo. Gdy tylko zauważysz, że śmietana zaczyna gęstnieć, zmniejsz obroty miksera i po chwili go wyłącz.Źródło: Olivia