Do góry

Desery Przepis na:

mus z kaszy manny z brzoskwiniami i galaretką

mus z kaszy manny z brzoskwiniami i galaretką

Autor:

Przepisów i artykułów: 632 Ocena: 9135

Dodano:

Odsłon: 20421

niskokaloryczny, orzeźwiający, kolorowy deser. tani i łatwy w przygotowaniu :-)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Galaretkę rozpuścić w 5 szkl. wrzątku. Wystudzić i pokroić w kostkę. Mleko z cukrem i aromatem waniliowym zagotować. Powoli wsypywać kaszę manną, cały czas mieszając aby nie powstały grudki. Gotowac na małym ogniu kilka minut, aż kaszka zgestnieje. Wystudzić. Białka ubić na sztywną pianę. Przestudzoną kaszkę utrzeć kilka minut mikserem z ajerkoniakiem na gładką masę. Dodać ubite białek i wymieszać wszystko delikatnie, najlepiej łyżką. Brzoskwinie pokroić w kostkę i razem z kostkami galaretki dodać do musu. Delikatnie wymieszać i przełożyć do pucharków lub szklanek. Schłodzić w lodówce ok. 1 godz. Można posypać startą czekoladą, posypką lub udekorowac bitą śmietana w wersji ekskluzywnej ;-) Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sereberko80 21 stycznia 2013 capri, dziękuję :-) wnioskuję, że smakowało :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 20 stycznia 2013 uwielbiam mannę a Twoja wygląda smakowicie, zabieram do ulubionych :))) 5

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 20 stycznia 2013 heheh capri, daj znać czy Ci smakowało :-) pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

capri 20 stycznia 2013 kurcze, głodna się zrobiłam, ja uwielbiam kaszę manne, idę robic deserek :), tylko bez galaretki, bo tak długo nie będę czekac :DD

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 20 stycznia 2013 Pomysł na deser z kaszy manny i w dodatku z brzoskwiniami na 5. W ulubionych.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 20 stycznia 2013 madera, polecam :-) dzieki temu, ze kasza zostaje zmiksowana i połaczona z pianą z białek, staje sie puszysta i pyszna :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń