Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mus z wędzonego łososia"
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 66
Mój przepis na wspaniały dzień, to piosenka, kontakt z naturą i egzotyczne sm...
Odsłon: 29
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 48
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 66
Mój przepis na wspaniały dzień, to piosenka, kontakt z naturą i egzotyczne sm...
Odsłon: 29
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 48
Składniki
Ugotuj ziemniaki w osolonej wodzie. Gdy ostygną, obierz je i pokrój w cienkie plasterki. Połącz sok z cytryny i koperek, polej jeszcze ciepłe ziemniaki, wymieszaj.
Wyłóż formę (ok. 10 x 20 cm) plastikową folią, pozostawiając po bokach ok. 10 cm do zawinięcia. Wyłóż dno i boki plastrami łososia (zużyj ok. 1/3 ryby). Plastry powinny wystawać po bokach (jak folia). Podduś krótko na maśle szpinak.
Wymieszaj twarożek, śmietanę i drobno startą skórkę cytryny. Ułóż najpierw cienką warstwę ziemniaków. Przykryj je połową masy serowej. Ułóż kolejno: łososia, szpinak i łososia. Przykryj resztą twarożku. Zakończ warstwą ziemniaków. Przykryj łososiem i zawiń folią. Wstaw do lodówki na noc.
Wymieszaj sosu. Wyjmij mus z lodówki, odwiń folię, przełóż danie na półmisek. Udekoruj koperkową posypką. Podawaj z chrupiącą bułką.
Dla 8 osób
2,50 zł porcja
Czas 60 min
300 kcalŹródło: Olivia