Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 513
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1377
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 100
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 381
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 513
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1377
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 100
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 381
Składniki
Bakłażany pokrój w plastry i posól. Po 20 minutach opłucz je, osusz i usmaż na łyżce oleju. Zioła opłucz, trochę zostaw do dekoracji, resztę posiekaj. Pomidory umyj, pokrój w plastry. Paprykę oczyść, opłucz, potnij w kosteczkę. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na pozostałym oleju. Dodaj mięso i paprykę. Podlej bulionem. Przypraw solą, pieprzem, zielem i cynamonem. Duś 5 minut. Wymieszaj z ziołami.
Formę posmaruj tłuszczem. Ułóż w niej na przemian bakłażany, mięso oraz pomidory. Każdą warstwę posyp serem. Piecz 40 minut w temp. 190 st.C. Udekoruj resztą ziół.