Do góry

Dania główne Przepis na:

Musakka z kalafiora ~~Karnibahar Musakka~~

Musakka z kalafiora ~~Karnibahar Musakka~~

Autor:

Przepisów i artykułów: 368 Ocena: 10257

Dodano:

Odsłon: 313

Kolejna wersja podania kalafiora, tym razem z mięsną kołderką. Bardzo prosta i smaczna potrawa.

Składniki

  • 1 szklanka mięsa mielonego
  • 1 średni kalafior
  • 1 czerwona cebula
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2-3 szklanki wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczka pieprzu
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Na maśle podsmażamy mięso mielone z pokrojoną w kostkę cebulą przez około 8-10 minut.

  2. Do podsmażonego mięsa dodajemy wodę, przecier pomidorowy, sól i pieprz, wszystko dokładnie mieszamy, a następnie doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień, dokładnie przykrywamy naczynie i gotujemy przez około 5 minut. Podzielony na różyczki kalafior układamy w rondlu.

  3. Na kalafior wykładamy mięsny sos. Tak aby dokładnie zakrył nam warzywo i przykrywamy naczynie, gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut, lub do czasu zmiękczenia kalafiora. Podajemy na gorąco. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń