Do góry

Desery Przepis na:

Musss z czekolady

Musss z czekolady

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 178

Dodano:

Odsłon: 2985

pyszne zakończenie obiadu..

Składniki

  • gorzka czekolada, 1szt
  • śmietanka kremówka 30%, 0,5 l
  • cukier ouder, pół szklanki
  • śmietanfix, 1 szt.
  • płatki migdałów do posypania
  • 1 łyżeczka żelatyny
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, żelatynę rozpuszczamy w odrobinie gorącej wody, ubijamy bitą śmietanę z cukrem i śmietan-fixem, dodajemy czekoladę miksujemy..

  2. nakładamy do pucharków posypujemy migdałami i wkładami do lodówki na ok 1 h. Smacznego..

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń