Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Muszelki z farszem paprykowym"
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 143
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 86
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 149
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 143
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 86
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 149
Składniki
Cebulę oraz czosnek obrać, posiekać i zeszklić na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy. Wędlinę pokroić w niedużą kostkę, dorzucić do cebuli i czosnku, chwilę razem smażyć. Papryki oczyścić, pokroić na małe kawałki, dodać na patelnię. Wszystko doprawić solą i pieprzem, smażyć razem przez kilka minut.
Makaron ugotować na półtwardo, odcedzić, zahartować zimną wodą. Napełniać muszelki farszem i wkładać do wysmarowanego pozostałą oliwą naczynia żaroodopornego.
Posypać żółtym serem, wstawić do nagrzanego piekarnika, aż ser się rozpuści. Udekorować bazylią.
ok. 45 minut
Do muszelek można przygotować kilka różnych farszy na tej samej bazie (cebula, czosnek, wędlina) – np. serowy, pomidorowy, brokułowy.Źródło: Twoje Imperium