Do góry

Przekąski Przepis na:

Muszelki z mięsem

Muszelki z mięsem

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 88

Dodano:

Odsłon: 6950

Muszelki nadziewane mięsem mielonym .

Składniki

  • opakowanie makaronu duże muszelki
  • mięso mielone 500g
  • puszka pomidorów
  • cebula 1szt
  • ząbek czosnku
  • sól ,pieprz
  • olej
  • 1,5 łyżki masła
  • 1,5 łyżki mąki
  • 1,5 szkl mleka
  • ser żółty do posypania
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować we wrzącej osolonej wodzie na pół twardo .
    Cebulę , czosnek drobno posiekać, podsmażyć na oleju .
    Do zeszklonej cebuli i czosnku dodać mięso mielone , następnie smażyć .Gotowe mięso posolić, popieprzyć do smaku, dodać pomidory i jeszcze przez chwilę dusić .

    Sporządzić sos beszamelowy:
    W garnku podgrzać masło z mąką na złoto , wlać mleko energicznie mieszając , doprawić gałką muszkatołową . Gotować do zgęstnienia .

  2. Makaron nadziewać gotowym mięsem , układać do naczynia żaroodpornego lub blaszki, zalać sosem , całość posypać startym na grubych oczkach serem żółtym.
    Zapiekać w nagrzanym piekarniku 20-25 min .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń