Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muszelki z pieczarkami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Ugotuj makaron; odsącz, hartując zimną wodą. Grzyby posiekaj, pokrój w plastry. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj.
Grzyby, cebulę i czosnek smaż około 7 minut, dodaj sól, pieprz, śmietanę. Muszle nadziewaj sosem.
Układaj je w naczyniu żaroodpornym, piecz 10 minut w temperaturze 180° C. Rozłóż na porcje, udekoruj świeżym koperkiem.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień