Do góry

Przekąski Przepis na:

Muszelki z ricottą

Muszelki z ricottą

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 1121

Dodano:

Odsłon: 14985

Pyszny pomysł na wykorzystanie ricotty, pesto i tuńczyka

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.

  2. Zielone pesto: bazylię, czosnek orzechy nerkowca, 2 łyżki oleju, zmiksować razem. ( można użyć gotowego pesto)

  3. Ser ricotta mieszamy z pesto. Suszone pomidory siekamy i również dodajemy do serka. Do smaku sól i pieprz.

  4. Ugotowane muszelki nadziewamy 1/3 tuńczyka i 2/3 farszu z sera i pesto.

  5. Żaroodporne naczynie smarujemy masłem, układamy nadziane muszelki. Poypujemy je grubo parmezanem i skrapiamy delikatnie oliwą. Całość należy piec w rozgrzanym piekarniku (200 stopni) przez 15 minut. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wiola1100 19 lipca 2010 ale to nadzienie musi miec fajny smaczek,fajny pomysł

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń