Do góry

Przekąski Przepis na:

Muszle faszerowane

Muszle faszerowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 57 Ocena: 1513

Dodano:

Odsłon: 10893

Tym razem danie mojej mamy. Pychotka:-))

Składniki

  • Makaron muszle 30szt.
  • Mięso mielone 50dag
  • Pieczarki 50dag
  • Cebula 1większa
  • Przecier pomidorowy 1łyżka
  • Żółty ser do posypania 20dag
5-6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Muszle gotujemy 10-15minut al dente, odcedzamy, przelewamy zimną wodą i odstawiamy.
    Mięso mielone razem z posiekaną drobno cebulką i pieczarkami ( można je też zetrzeć na tarce o grubych oczkach ) posypujemy słodką papryką i podsmażamy na oleju.Pod koniec jak mięso jest już miękkie dodajemy łyżkę przecieru pomidorowego, sól, pieprz. Mieszamy.
    Tak przygotowanym farszem nadziewamy muszle, układamy je w naczyniu żaroodpornym, posypujemy serem oraz tymiankiem i zapiekamy 15minut w 180stopniach. Można podawać z kleksami keczupu bądź bez:-))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 16 lutego 2014 takie muszle można faszerować różnymi dodatkami, bardzo dobrze smakują z tuńczykiem,czy sałatką, duży kciuk

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sandra1 16 lutego 2014 wygląda ciekawie i zachęcająco, przepis do wypróbowania

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń