Do góry

Przekąski Przepis na:

Muszle faszerowane sałatką z tuńczykiem

Przepis dnia 2018-01-03
Muszle faszerowane sałatką z tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 230 Ocena: 6555

Dodano:

Odsłon: 18979

Bardzo proste w przygotowaniu, smaczne i efektowne muszle z tuńczykiem i warzywami.

Składniki

  • 30 dużych muszli makaronowych
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 1 papryka czerwona
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 3 ugotowane jajka na twardo
  • 3-4 ogórki kiszone
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • koperek
  • sól i pieprz do smaku
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Muszle gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną oleju. Wyjmujemy i czekamy aż przestygną. Następnie do miski wkładamy pokrojone w drobna kosteczkę jajko, paprykę, ogórka. Dokładamy odsączonego tuńczyka, kukurydzę. Dodajemy majonez i musztardę - wszystko razem mieszamy. Do każdej muszli nakładamy łyżkę farszu i posypujemy koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bietka5 03 stycznia 2018 Również takie robię, są bardzo smaczne :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 27 grudnia 2017 Po świętach, to tylko kilka takich i dość.
Trzeba dbać, o linię xD

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń