Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muszle makaronowe smakują zarówno na ciepło zapiekane z różnego rodzaju dodatkami, jak i na zimno, jako przekąska typu "food-finger", na imprezach sprawdzają się rewelacyjnie :-) polecam
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 121
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 222
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 234
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5174
...ale pyszny.
Odsłon: 789
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 121
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 222
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 234
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5174
...ale pyszny.
Odsłon: 789
Składniki
Makaron należy ugotwać al dente wg przepisu na opakowaniu w dużej ilości osolonego wrzątku. Po ugotowaniu przelać zimną wodą i rozdzielić każdą muszelkę osobno na półmisku lub desce. Zostawić do ostygnięcia. Pierś z kurczaka oczyscić, wysuszyć i pokroić w drobną kostkę. Posypać przyprawą gyros, polać olejem, wymieszać i odstawić na min. 30 minut. Po tym czasie usmażyć na rumiano. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i wystudzić. Kapustę drobno pokroić, cebulę i ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Dodać kukurydzę konserwową oraz kurczaka. Wymieszać z kilkoma łyżkami majonezu. Nadziewać muszelki sałatką. Podawać od razu lub po schłodzeniu w lodówce. Smacznego :-)