Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurki to najbardziej ulubione grzyby w moim domu. Farsz z tego przepisu można także wykorzystać jako nadzienie do pierożków, a jeżeli nie macie muszli można wyłożyć na dowolny makaron.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 40
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 40
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Muszle gotujemy zgodnie z przepisem i odstawiamy do ostygnięcia.
Pomidory kroimy w drobną kostkę i wkładamy do rondelka. Dodajemy pozostałe składniki (oprócz natki) zalewamy odrobiną wody, mieszamy i dusimy około 10 min. do czasu, aż pomidory zaczną się rozpadać a sos zgęstnieje. Odstawiamy, dodajemy posiekaną natkę i mieszamy
W kielichu blendera umieszczamy odsączone orzechy dodajemy jogurt i miksujemy do uzyskania jednolitej, gładkiej masy.
Cebulkę siekamy i podsmażamy na patelni. Gdy już się zeszkli dodajemy oczyszczone i pokrojone (jeżeli są duże) kurki. Smażymy, aż odparuje z nich woda i zaczną się rumienić. Dodajemy serek z nerkowców, posiekaną natkę i przyprawiamy solą oraz pieprzem (jeżeli będzie bardzo gęsty można rozrobić odrobiną mleka sojowego). Tak powstałym farszem napełniamy muszle.
Na dno naczynia do pieczenia wylewamy sos pomidorowy, a na nim układamy muszle. Zapiekamy w temp. 180 st C przez 20 min. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki :) Smacznego !