Do góry

Przekąski Przepis na:

Muszle nadziewane makrelą

Przepis dnia 2011-11-21
Muszle nadziewane makrelą

Autor: gosiawkuchni

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 372

Dodano: 16.11.2011

Odsłon: 16890

łatwe i szybkie w przygotowaniu, dobrze smakuje i ładnie się prezentuje na stole...

Składniki

  • makaron duże muszle, 10 szt
  • makrela w pomidorach, 1 puszka
  • groszek, pół puszki
  • cebula, 1 szt
  • czerwona papryka, 1 szt
  • majonez, 1 łyżka
  • jajka, 2 szt
  • sól, pieprz
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować al dente

  2. Makrele z puszki wymieszać z majonezem, dodać drobno pokrojone: cebulę, pół papryki oraz jajka. Dodać groszek z puszki (ilość wedle uznania), przyprawić solą i pieprzem, zamieszać.

  3. Powstałą pastą nadziewać makaronowe muszle, ozdobić połową papryki i świeżo zmielonym pieprzem. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Annuar 16 listopada 2011 Ale fikuśne :) Świetny pomysł na przekąskę.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń