Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna propozycja na obiad lub przekąskę dla znajomych. Kolejny raz "sprzątanie" lodówki pomyślnie zaowocowało.
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 141
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 273
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 111
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 141
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 273
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 111
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu, odcedzamy i studzimy. Szpinak, cebulę i czosnek siekamy, łączymy z mięsem mielonym, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Farszem nadziewamy muszle makaronowe, które układamy w naczyniu żaroodpornym. Przygotowujemy sos beszamelowy. W rondelku roztapiamy masło, wsypujemy mąkę i podsmażamy 2-3 minuty. Wlewamy wolno mleko, doprowadzamy do wrzenia i ubijamy trzepaczką, gotujemy na niewielkim ogniu 5 min. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową oraz szczyptą cukru. Tak przygotowanym sosem zalewamy muszle makaronowe i zapiekamy 35 min, pod przykryciem, w temperaturze 200°C. Następnie naczynie wyjmujemy, makaron posypujemy startym serem i wkładamy z powrotem do piekarnika na 5-10 min (bez przykrycia). Podajemy od razu po przygotowaniu.