Do góry

Przekąski Przepis na:

Muszle zapiekane

Muszle zapiekane

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3468

Dodano:

Odsłon: 7080

Smakują wyśmienicie i pięknie prezentują się na stole.
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Na oliwie podsmaż posiekaną szalotkę. Gdy się zeszkli, dodaj szpinak. Dopraw solą i pieprzem. Fetę pokrusz, mozzarellę (1/2) zetrzyj na tarce. Sery wymieszaj z ricottą i jogurtem. Dodaj zioła, dopraw pieprzem i solą. Przecier pomidorowy podgrzej. Dodaj koncentrat pomidorowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku pieprzem, solą i cukrem. Wylej go na dno naczynia żaroodpornego. Muszle do połowy napełnij szpinakiem. Uzupełnij masą serową. Ułóż na sosie. Resztę mozzarelli zetrzyj. Posyp nim muszle. Zapiekaj przez 25 minut w 200 stopniach C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 02 stycznia 2018 A ja lubię najbardziej takie muszle z nadziankiem drobiowo-porowym, ale Twoje wypróbuję - tak smakowicie wyglądają.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 28 grudnia 2017 Już może tak nie szalej z tymi przepisami ;)
Niech facet zacznie gotować, a Ty tak może gdzieś od kwietnia xD
Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń