Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muszle ze szpinakiem"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 87
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 111
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 87
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 111
Składniki
Makaron ugotować we wrzącej, osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Po ugotowaniu zahartować w zimnej wodzie. Cebule posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, szpinak oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić.
Rozgrzać 2 łyżki masła, zeszklić połowę cebuli i czosnek, dodać szpinak i smażyć kilka minut. Doprawić. Następnie zmiksować z serem, bułką tartą, i mlekiem, doprawić.
Farszem napełniać muszle. Na maśle zeszklić resztę cebuli, dodać posiekane pomidory, doprawić i przelać na dno naczynia żaroodpornego. Ułożyć muszle i zapiekać ok. 20 minut w 180oC.
ok. 45 minut
Zamiast białego sera do szpinaku można dodać pokrojoną w kosteczkę mozzarellę, pokruszony ser feta lub pleśniowy typu Lazur.Źródło: Twoje Imperium