Do góry

Dania główne Przepis na:

Musztardowe polędwiczki pieczone w rękawie

Musztardowe polędwiczki pieczone w rękawie

Autor:

Przepisów i artykułów: 915 Ocena: 22847

Dodano:

Odsłon: 8676

Propozycja na soczystą i kruchą polędwiczkę z musztardowa nutą. Mięso pieczone jest w rękawie, dzięki czemu jest miękkie i delikatne, a dodatek musztardy dodaje mu niesamowitego aromatu.

Składniki

  • polędwica wieprzowa
  • 4 łyżki musztardy
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • sól i pieprz do smaku
  • cebula (opcjonalnie)
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Na początku przygotowujemy marynatę. Musztardę łączymy z olejem rzepakowym i miodem, a następnie nacieramy oczyszczoną z błonek polędwicę i odstawiamy ją na minimum godzinę do lodówki.

    Zamarynowaną polędwicę obsmażamy delikatnie z obu stron na patelni z odrobiną oleju. Podczas smażenia oprószamy mięso solą i pieprzem, a następnie wkładamy je do rękawa, dodajemy pozostałą część marynaty i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Pieczemy przez około 30 - 35 minut.

    * Do rękawa możemy włożyć także plasterki cebuli, dzięki czemu mięso będzie jeszcze bardziej soczyste.

    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 31 stycznia 2017 Takie mięsiwo jest niesamowite w smaku <3 ten miód... <3 Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 31 stycznia 2017 przepyszne...jak dla mnie bez cebuli,po co ma zepsuć fantastyczny smak mięska w musztardzie:) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bellamozzarella 31 stycznia 2017 porywam bo musi być przepyszne ;-) a fotka kusząca pięknie ;-) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kardamonovy 31 stycznia 2017 Zawsze doceniam taką krótką listę składników. Zrobię kiedyś :). Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń