Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Musztardowe roladki"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
Papryki umyj, osusz, ułóż na blasze i piecz 15- 20 min w 180 st. Wyjmij, włóż do woreczka, pozostaw do ostygnięcia. Filety opłucz, osusz. W miseczce wymieszaj sok wyciśnięty z cytryny z 2-3 łyżkami oliwy, solą, pieprzem i szczyptą mielonej słodkiej papryki. Posmaruj mięso, odstaw na 2-3 godziny.
Wystudzoną paprykę obierz ze skórki, miąższ drobno posiekaj, a potem utrzyj lub zmiksuj z musztardą. Natkę opłucz, osusz, oderwij listki z gałązek, posiekaj. Dodaj do papryki z musztardą. Farsz dopraw solą i pieprzem.
Zamarynowane filety rozłóż na desce. Rozsmaruj przygotowany farsz. Na każdym filecie ułóż cienki plasterek żółtego sera. Zwiń mięso, formując roladki. Obwiąż je bawełnianą nicią lub zepnij wykałaczkami.
Roladki obsmaż na 2 łyżkach oleju. Przełóż do naczynia żaroodpornego. Podlej łyżką oleju. Na mięsie ułóż 1-2 gałązki rozmarynu. Dopiekaj 15 min w 180 st.
porcje, czas ok. 50 min; porcja – 270 kcal, cena 3,10 zł.
Mięso na roladki możesz też włożyć na noc do miski z mlekiem lub maślanką. Dzięki temu drób skruszeje i będzie soczysty. Inny sposób to marynowanie filetów w sosie sojowym.
. Roladki możesz również zapiec z bazyliowym pesto i mozzarellą.Źródło: Świat kobiety